zaterdag

AV Vormgeving - Week 2


Deze periode staat in het teken van de opdracht 'Het (nieuws)Bericht'. Naar aanleiding van een (plaatselijk) nieuwsbericht een 8 min. durende filmpje te maken zonder gebruik van voice-over.
Belangrijk is om je subjectieve visie te geven in een filmische vorm met een narratieve structuur.

Mijn gekozen bericht:
Brabants Dagblad, 05 november 2009


Twee verstekelingen in Tilburg verstopt in vrachtauto


TILBURG - Een 23-jarige Italiaanse vrachtwagenchauffeur bleek woensdag een wel hele bijzondere lading te hebben. Bij het lossen bij een bedrijf aan de Prometheusstraat, trof hij twee mannen aan verstopt tussen zijn lading in een grote doos.

De politie arresteerde de twee verstekelingen en droeg hen over aan de Vreemdelingendienst. Vermoedelijk gaat het om twee mannen uit Pakistan van 23 jaar en 30 jaar. De Italiaanse trucker had zijn ongenode gasten niet opgemerkt tijdens zijn rit. De man was zondag vanuit Bari (Italiƫ) vertrokken en had bij de grens met Zwitserland overnacht. Via Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg en Belgiƫ was hij naar Nederland gekomen.

De twee arrestanten zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Persoonlijke Motivatie

De reden dat ik dit artikel heb gekozen is omdat ik me niet kan voorstellen hoe het is om uit je eigen land weg te vluchten. Dan een bizarre tocht te maken door je te verstoppen in een doos, met hoop op een beter bestaan. Eenmaal aangekomen in Nederland en dan ontdekt te worden waarna je weer wordt teruggestuurd naar het land waaruit je bent gevlucht.