zaterdag

AV Vormgeving - Week 3

Research

Wat is eigenlijk een verstekeling?
Dit is iemand die zich op een schip illegaal of ongewenst aan boord bevindt. Verstekeling wordt ook wel 'blinde passagier' genoemd.

Tegenwoordig kiezen ze ook vele andere manieren om te vluchten van het land van herkomst.


Lijk verstekeling gevonden in vliegtuig SN Brussels Airlines

Op de nationale luchthaven Brussels Airport is maandag in een vliegtuig van SN Brussels Airlines het levenloze lichaam van een verstekeling gevonden.

Het was een onderhoudstechnicus die het lichaam maandagochtend kort voor 08.00 uur vond in het landingsgestel van een Airbus 330-300. Dat toestel was maandagochtend geland in Brussels Airport en kwam via de Senegalese hoofdstad Dakar uit het Gambiaanse Banjul. Politie en parket werden onmiddellijk verwittigd en een onderzoeksrechter kwam ter plaatse op afstapping.
Eenmaal het onderzoek is afgerond zal het vliegtuig, met enkele uren vertraging, opnieuw vertrekken.


Bron: Gazet van Antwerpen (15/01/07)


Zes jonge verstekelingen in vrachtwagen

ROTTERDAM - Politiemensen hebben zaterdagmorgen zes verstekelingen gevonden in een vrachtwagen in Rotterdam-West. Ze komen uit Irak en Afghanistan en zijn tussen de zestien en 23 jaar oud. De vreemdelingenpolitie heeft zich inmiddels over hen ontfermd.

De Litouwse chauffeur van de vrachtwagen was net in Rotterdam aangekomen om lading op te pikken. Hij was voor het laatst gestopt in het Franse Calais. Toen hij uit zijn vrachtwagen stapte, hoorde hij gestommel. Hij belde de politie en die vond de zes mannen. Volgens de politie waren de zes verstekelingen zeer vermoeid.

Bron: De Volkskrant (09/08/09)